2024.09.09.

Vegán kóstoló menü – egyedülállóan fenntartható ízélmény a Tatiban

A Tati farm to table étterem célja, hogy olyan gasztronómiai élményt nyújtson, amely harmóniában van a természettel és támogatja a fenntartható életmódot. Soóky Gábor chefünk egyedi vegán kóstoló menüje tökéletesen képviseli ezt a filozófiát. Minden egyes fogásunk gondosan válogatott, friss alapanyagokból készül, amelyek egyenesen a saját farmunkról és helyi kistermelőktől származnak.

Vegán kóstoló menü – egyedülálló ízélmény

1. Káposztás rétes

A klasszikus magyar rétes új köntösben, Soóky Gábor kreatív keze alatt vegán változatban kelt életre. Tojásmentes tésztában tálaljuk a friss káposztát, amelyet a Falusi Kosár gazdái termelnek. A rétest lágy vegán tormahabbal és karamellizált hagymával díszítjük, míg a Bedrock Farm mikro korallmustárja teszi teljessé az ízek harmóniáját.

2. Szezonális vegán leves – hideg fehér paradicsomleves

A Szöjpkő manufaktúra paradicsomvizéből készített hideg fehér paradicsomleves frissítő ízével hódít. Vegán tejszínnel keverjük krémesre, majd balzsamecetben és rózsalekvárban marinált kígyóuborka kerül a tetejére. A saját farmunkról származó szikkasztott koktélparadicsom és rizschips adja meg az extra roppanósságot, amely Valoryz rizsből készül. Ez az étel nemcsak vegán, hanem gluténmentes is.

3. Tökfőzelék

Sűrítés nélküli, velouté-stílusú főzelékünk vajtökből készül, kaporolajjal és pirított tökkockákkal van gazdagítva. A salottahagymán dinsztelt vajtök krémességét a vegán tejszín és paradicsomecet egyensúlyozza, míg a zöldségfasírt burgonyával, cukkinivel és csiperkegombával varázsolja ezt a fogást a szezon kedvencévé. Tökfőzelékünk is teljes mértékben gluténmentes fogás.

4. Töltött paprika

A vegán töltött paprikánkat kápia paprika velouté mártásban tálaljuk, melyhez Valoryz rizst, cukkinit és zakuszkát adunk. A zöldségfasírtot zablisztbe forgatjuk, így sütés után kívül roppanós, belül lágy marad a gombócunk, amit tálaláskor sült kápia hússal borítunk be és ropogós sült parázsburgonya kerül mellé.

5. Diós nudli

A menü tökéletes befejezése egy hagyományos burgonya alapú nudli, amelyet mandulaliszttel és lenmaggal készítünk, így teljesen gluténmentes. Szezonális lekvár és égetett cukros diómorzsa borítja, vegán tejszínhabbal és a Bedrock Farm friss mikrobazsalikomával koronázva.

Miért válaszd vegán kóstoló menünket?

  • 100%-ban vegán és fenntartható: Kóstoló menünk minden fogása teljes mértékben növényi alapú, az ételek hozzávalói helyi gazdáktól és saját farmunkról származnak.
  • Friss és szezonális: Ételeink a természet ritmusát követik, így minden szezonban a legfrissebb alapanyagokból készült fogásokat kínáljuk.
  • Különleges élmény: Soóky Gábor chef kreativitása és elhivatottsága minden fogásban megmutatkozik, és egyedi gasztronómiai élményt nyújt.

Ne hagyd ki ezt az egyedülálló vegán gasztronómiai élményt! Kattints az alábbi gombra, és foglalj asztalt még ma, hogy te is megkóstolhasd mesterien elkészített vegán menünket!